Πιλοτικό πρόγραμμα σχολικού γεύματος

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επεκτείνει το  πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης που υλοποιείται ήδη στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Περάματος και σε άλλα σχολεία, μεταξύ αυτών και το δικό μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του πιλοτικού προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ορίσει.

Για τη χορήγηση του παραπάνω γεύματος, ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο μέχρι την Παρασκευή 1/4/2016

Συγκεκριμένα: Το γεύμα θα προσφέρεται ζεστό στα παιδιά. Τα παιδιά θα το καταναλώνουν μέσα στην τάξη και μάλιστα στην ίδια θέση που κάθονται καθημερινά. Θα προηγείται ένα 5λεπτο καθαριότητας (για τα χέρια τους και το θρανίο) δηλ. καθαρισμός χεριών με μωρομάντηλα για αποφυγή συνωστισμού και αργοπορίας στις τουαλέτες καθώς και τακτοποίησης της σχολικής τους τσάντας. Κάθε παιδί θα τρώει όσο θέλει και στη συνέχεια το υπόλοιπο του γεύματος θα καλύπτεται και θα το παίρνει στο σπίτι του με το σχόλασμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα υπάρξει τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος με μείωση του χρόνου της κάθε διδακτικής ώρας κατά πέντε λεπτά.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα ενημερωθείτε και για τα αντικείμενα που θα χρειάζεται κάθε παιδί για να εξυπηρετηθεί (π.χ. πετσέτα, μαχαιροπήρουνα κλπ.).

Όσα παιδιά δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα παραμένουν στην αίθουσα της τάξης τους κατά τη διάρκεια του φαγητού, αλλά δε θα επιτρέπεται να καταναλώνουν άλλου είδους τροφές, π.χ. κάτι που θα έχουν φέρει από το σπίτι ή έχουν αγοράσει από το κυλικείο.

Ο Διευθυντής

Μπέλεσης Ι.